A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mit igyunk nyáron? 2011

Borkereskedők tippjei 2. rész

2011-06-28 | Tóth Adrienn


Tegnap már sorra vettünk kilenc olyan bort, amelyet hazai borkereskedők ajánlanak a nyári szezonra. Volt közöttük Dél-balatoni habzóbor, egri syrah és tradicionálisan elkészített, spanyol pezsgő is. Most még tovább növeljük a tétet, hiszen tizenkét újabb borajánlat következik, amelyek segítségével Mátrától Villányig kalandozunk, egy rövid Provance-i kitérővel.


Az első rész megtekintéséhez kattints IDE!

Földvári Mónika – Bor és Más

Laposa Pincészet - Friss 2010

Valóban friss, itt a szép savakat megtámogatja az ásvány, amiket csak imádni lehet. Karakteres, akár fröccsnek is kiváló. A badacsonyi pincészet legnyáribb bora olasz- és rajnai rizling házasításából. (1320 Ft) 

Matias Pincészet – Pécsi Irsai Olivér 2010

Az az igazi csajos bor. Parfümös, behízelgő illat- és ízvilágával mindenképpen bájos. Megjelenése ropogós, friss, üde. A frissesség itt más értelmet nyer, mint amit eddig megszoktunk. Itatja magát, vigyázat! (1523 Ft)

Benedek Pince – Mátrai Chardonnay 2010

Móni megosztotta velünk, hogy azért szereti ezt a bort, mert frissnek, könnyűnek tűnik, de hatalmas beltartalommal rendelkezik. Szép savgerinccel bír, mégis kellemes, kerek érzés támad az ember szájában már az első korty után. (1312 Ft)

Mit igyunk nyáron? 2011

Kiss Virág – Zwack Izabella Borkereskedés

Zekk - Villányi Rosé 2010

Friss, könnyű, botrányosan gyümölcsös bort készített a kereskedés új borcsaládjának Heumann Evelyne. Zekk kedvenc rozéja, ami tökéletes társunk lehet egy izgalmas nyáresti buli közben vagy akár csak egy baráti beszélgetés alkalmával. (1466 Ft)

Kislaki Bormanufaktúra - Piros habzóbor 2010

Légli Géza egy teljesen új, pezsgő, élettel teli bort alkotott, ami könnyen válhat a nyár slágerévé. A trendi név mellé gyümölcsös, elegáns, ugyanakkor könnyed karakter társul. Egy igazi vízparti bor, ami passzol balatoni vitorlázásokhoz vagy hűs teraszon, nyáresti világmegváltáshoz. (2133 Ft)

Mit igyunk nyáron? 2011

Dobogó - Satöbbi Tokaji száraz Hárslevelű 2010

A tokaji Satöbbi nem egyszerű stb. tokaji, hanem új, trendi ruhába öltöztetett, izgalmas, könnyű tokaji bor, ami a nyári estéket jóleső egzotikus élményekkel gazdagíthatja. (1332 Ft)

Radosevics Radovan – Radovin

Keller György Pincészete – Szederkényi Chardonnay 2009

Első töltésű tölgyfahordóba került ez a friss és krémes chardonnay. A Villányban dolgozó borász most szederkényi alapanyaggal dolgozott. A borász ott van a villányi nagy öregek között, kedvező árú borai mellett sonkákat, kolbászokat is készít, és a téli szezonban nem ritka nála a disznóvágás sem. (2000 Ft)

Tamás Pince – Csopaki Syrah Rosé 2010

A narancsos árnyalatba hajló rozéból csak úgy dőlnek a fűszeres illatok és ízek. Nem az a fröccsnek való rozé stílus. A Tamás Pince borai mellett az ínyenceknek érdemes odafigyelniük az olyan különlegességekre is, mint a levendulaecet vagy a citromzselé!

Mit igyunk nyáron? 2011

Kislaki Bormanufaktúra – Landord Pinot Noir 2009

Szűztermésű bor egy abszolút kézműves borásztól, Légli Gézától. A 3000 tőke első terméséből kb. 250-270 palack készült, ebből 200 került a borkereskedéshez. Nem az az eltenni való bor, hanem egy ropogós, friss, nyári pinot noir. (3990 Ft)

Kovács Gergely - Bortársaság

Béla és Bandi - Sauvignon Blanc 2010

A balatonszőlősi borász-brigád 2010-es bora. Jó példa arra, hogy 2010 sem volt elveszett évjárat. Pont olyan, amit egy nyári estére (délelőttre/délutánra) elvárunk: vágott fű, virág és zeller. Friss és törékeny. Visszafogottabb savak, lágyabb szövet. Érintésnyi cukor (3 g). Ettől az évjárattól csavarzárral készül, hogy ne kelljen a nyaralóban a dugóhúzót keresni. (1990 Ft)

Sacha Lichine "tyúkos sorozata" 2010

Mindennapi, kristálytiszta, érthető borok a Provence-i rozéiról világhírű francia borásztól. A tyúkos fehér (La Poule Blanche), a csibés rozé (Le Poussin Rosé) és a kakasos vörös (Le Coq Rouge), szigorúan egy menetben az este folyamán. (1990 Ft)

Mit igyunk nyáron? 2011

Sauska Rosé 2010

A villányi és siklósi területekről kézzel szüretelt szőlőből készült merlot, syrah, kékfrankos, cabernet és pinot házasítás megjelenése óta egyike a legnépszerűbb rozéknak a Bortársaságnál. Telt zamatú, illata és íze gyümölcsös, tiszta, intenzív, friss eperrel a középpontban. Rozsdamentes acéltartályban, hűtött, irányított erjesztéssel készült a villányi pincében. (1670 Ft)

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!