A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Kadarka

Hagymási Pincészet Egri Kadarka 2009

Véleményünk szerint

A bor a szőlőfajtával gyakran asszociált halványabb színárnyalattal bír. Illata cseresznyére, meggyre, vaníliára, rózsaborsra, földre, kaliforniai paprikára emlékeztet. A korty karcsú, az illatnak megfelelő, fűszeres tónusú aromák miatt élénknek hat, a közepes tannin passzol, az alkohol is a helyén van. Könnyed vörösbor, amely nemcsak múltja miatt illik jól sok hazai fogáshoz a csirkepaprikástól a frissen sült kolbászig.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-18

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.6 %
  • Palackmennyiség

    602
  • Ár

    2500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kadarka

A pincészet borbemutatása

Két kadarkaültetvény: 1., 1,5 ha P-9: alacsony kordon, rozé és vörösbor. 2.,1ha, 1X1m tenyészterületű, ménesi kadarka. Bakművelés! Innen került ki a válogatáshoz cca. 500l. Mindkét terület Egertől nyugati irányban kb.5 km. Rózsásdűlő, mészben gazdag, vulkanikus eredetű riolit tufa. Lilás rubin színű, intenzív illatában rózsát, epret és egries fűszereket érezhetni. Telt, koncentrált, mégis könnyed karakterű, jó ivású bor , kiegyensúlyozott struktúrával, gyümölcsös (málnás) utóízzel. Az újfahordós érleléstől egy finom, nem tolakodó, szinte csak érintésnyi aromával gazdagodott, ugyanakkor ez nem ment a gyümölcsösség kárára. 17-18 fokon fogyasztandó, borjú- és bárányhúsokhoz, halászléhez, gulyáshoz, paprikásokhoz, pörköltekhez és tésztákhoz egyaránt ideális társ.

Érlelési információk

16 hónapot töltött tartályban majd egy bő negyed évet hordóban. Frissen palackozott tétel, fogyasztását kb. öt hónap palackos érlelést követően ajánlja a pincészet.

Hol vásárolható meg

Hagymási Borozó, Eger

Hagymási Pincészet bemutatása

Hagymási József magáról: szőlész-borász szakmérnök vagyok. A szakmát az Egervin Borkombinátnál kezdtem,majd Egri Szőlészeti Borászati Kutatóintézet pincevezetője, utána Budapesten, a Gundelnál főborászként tevékenykedtem. Jelenleg 29 ha-on gazdálkodunk, a teljes termést feldolgozzuk az Eger Kőkút úti pincészetünkben. Egyharmadát palackosan értékesítjük kereskedelmi láncokon keresztül, másik kétharmada hordós és palackos értékesítésünk a Szépasszony-völgyi pincészetünkön keresztül történik, ahol borbemutatók keretén belül is megismerhetik borainkat


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!