A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nyári WSET alapfokú borismereti tanfolyam

06. 05. - 07. 20.

, , 2013. július 17-20. - Budapest, Borkollégium



Vége az iskolának és szeretné hasznosítani a szabadidőt? Csak nyáron, szabadság alatt lenne ideje tanulni? Nyári alapfokú borismereti tanfolyamunkat Önnek találták ki. Boriskola Borszakértő képzés: I. modul. Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adunk át, akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek v agy szakírók.

 

Ez a kurzus elegendő tudást ad ahhoz, hogy elkezdjünk ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedünk a szőlőtermesztés valamint a bor- és étel párosítások alapjaival is. Borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartunk a kurzus során összehasonlító kóstolást, kiváló hazai borokkal. A napi 14-16 bor (a kurzus teljes tartama alatt 50 féle bort kóstolunk) tudatos kóstolása és leírása lehetőséget ad arra, hogy megismerjük érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat és a kurzus végére használható borleírásokat készítsünk.

A Borkollégium nemzetközileg is elismert, a Wine and Spirit Education Trust világhálózatának első magyarországi tagja. A világon jól ismert a WSET által kidolgozott borértékelési rendszer, melynek lényege az egyensúly-centrikusság, ezt követik az ismert borbíráló grémiumok, zsűrik is. A WSET kurzusok elvégzése után, idegen nyelvű vizsga letételével nemzetközileg elfogadott oklevél szerezhető, mely a diplomakurzus előszobája. 2011-től e kurzus a Ruszton működő Osztrák Borakadémián – a német mellett – immáron angol nyelven is elérhető.

Tematika
- Az ismeretszerző borkóstolás elmélete és technikája
- A szőlőtermesztés környezeti alapjai
- Szőlőtermesztés, borkészítés
- Borstílusok
- Gasztronómia – bor- ételpárosítás alapjai
- Magyarország borvidékei
- Tokaj
- A Kárpát-medence szőlőfajtái

2013. július 17-20., Budapest, Pasaréti út 14.

Jelentkezni lehet az info@borkollegium.hu e-mail címén vagy telefonon + (1) 202 2886.

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!