A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
X Y

Demeter Pincészet X Y 2003

Véleményünk szerint

A bor korára tekintettel érdemes neki időt engedni, hogy teljes szépségében kiteljesedjen, kibonthassa cseresznyés, vaníliás, csokoládés illatvilágát. A tannin- és savszerkezet még mindig támogatóan, élettelin hat, a fekete cseresznyés, kávés, dohányos komplex, édes hangulatú ízvilág mellett. Komoly, telt bor, mégsem veszít eleganciájából. Hosszú csendekkel megszakított tartalmas beszélgetések előtt bontanánk ki. A szarvas steaket az ínyencek tálalják feketecseresznyés, feketecsokoládé mártással!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    13109
  • Ár

    19500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    Merlot 40 %
    Cabernet franc 40 %
    Kékfrankos 20 %

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Illatában a vörös gyümölcsök után rögtön lenyűgöző fűszeráradat, minden, ami bors, sőt chili, majd fekete csokoládé, pörkölt kakaóbab, kávé, karamell és dohány, finom szivar... ritka, hogy egy vörös bor illata ennyire sokatmondó, mégsem túlzó, ízében ugyanis mindezt szépen hozza, illő, de megint nem túlzó szárazsággal, kellemes krémességgel, épp annyi tanninnal, hogy a férfiasság csorbítatlan legyen.

Érlelési információk

Újfahordós erjesztésen esett át, majd újfahordós érlelést kapott 2 év keresztül.

Hol vásárolható meg

Corvinum nagyker, Veritas nagyker, Faust, Bakator, Dionysos vinotékák

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!