A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Baristaságom rövid története

2014-07-21 | Hámori Tibor



Szóval ki is vagyok én? A nevem Hámori Tibor, és az elmúlt 4 évemet a kávék és kávézók furcsa világában töltöttem.

 

Csak pár mondatban arról, hogy hogyan ismerkedik meg egy olyan ember a kávéval, aki élete első 24 évében nem is ivott ilyen italt. 2010-ben, a főiskola befejezése után a Lukács cukrászdában sajátítottam el a kávékészítés alapjait. Ezután a következő évben a CoffeeHeavenben dolgoztam, ahol megismerkedhettem a nagyüzemi, gyors és már sokkal jobb minőségű italkészítéssel. Itt találkoztam életemben először igazi latte arttal (tejkrémművészettel).

 

Még ugyanebben az évben úgy alakult, hogy átszegődtem a Costa Coffee-hoz, ahol, mint azt utóbb megtudtam, a mentoraim az akkori magyar barista bajnoktól tanultak. Itt már éreztem, hogy ez az a világ, ami kell nekem. Mindenki elszánt volt, fűtötte az embereket a tudásvágy, és a lehető legjobb kávé elkészítésére törekedtek az adott körülmények között, amit a munkáltató is támogatott azzal, hogy minden évben megszervezésre került a Barista Of the Year (BOY) verseny, ahol a cég dolgozói összemérhették tudásukat.

 

Baristaságom rövid története

 

Sok társammal együtt itt váltam igazi baristává, és itt kapott el egy olyan gépszíj, ami azóta is folyamatosan hajt afelé, hogy mindig jobb kávét készítsek, és minél többet megtudjak arról az alapanyagról, amivel nap mint nap dolgozom. Nagyon sokat tanultam nemcsak a munkahelyemen, hanem azon kívül is a kollégáktól és a barátoktól, eljártam saját költségen képezni magamat, hogy még behatóbban megismerkedjek ezzel a csodálatos világgal.

 

El is érkeztünk a nagy fordulóponthoz, ami 2011 decembere és 2012 februárja közé esett, amikor is volt szerencsém és lehetőségem felkészülni a IX. Magyar Barista Bajnokságra, ahol a 10 indulóból a 6. helyen végeztem. Ez a szereplés nyitott meg előttem egy új kaput, aminek köszönhetően ma az Espresso Embassy baristájaként naponta esélyem van megmutatni az embereknek, hogy miben tér el az én kávés világom a nagy többségétől.

 

A blogban elképzelésem szerint mindig fogok hozni valami aktuális kávés történetet, illetve szeretném ezt a felületet arra is használni, hogy minél több embernek bemutassam ezt a kicsit még ismeretlen világot.