A pincészet borbemutatása
A már megszokott olaszrizling-királyleányka párost ezúttal egy szép chardonnay-vel és egy kis cserszegi fűszeressel egészítettük ki. A hordós erjedést követően öt hónap érlelés következett (több fajta) hordóban. Egy igazi egri fehérbor ez, élénk és élvezetes savakkal, szép gyümölcsösséggel, nagy testtel - ilyen az egri csillag a mi felfogásunkban. Iható akár nyakra-főre is, hisz jól csúszik, de lassan kortyolgatva is jól esik, ilyenkor mutatkoznak meg igazán mélyebb rétegei. Fogyasztását 12 fokon, baromfiból, sertésszűzből készült ételekhez, salátákhoz és önmagában, köszöntőborként ajánljuk. Készült: 1418 palack. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. Az olaszrizling, a chardonnay és a királyleányka 225, 410 és 500 literes használt és új tölgyfa hordókban erjedt ki, majd négy hónapig érlelődött ugyanott. A cserszegi fűszeres tartályban erjedt és érlelődött. A házasítást követően a bor egy 11,5 hektós hordóban pihent.
Érlelési információkA cserszegi fűszeres tartályban érett, míg a többi alkotóelem új, 500 literes és másodtöltésű, 225 literes hordókba került, majd a házasítás után egy 11,5 hl-es használt hordóba. A piacra kerülés előt |
PinceidőMár fogyasztható. |
Hol vásárolható meg
DiVino, Radovin, Budai borvár, Királyi borok háza
Gál Lajos Pincészete bemutatása
A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér