A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Csillag

Gál Lajos Pincészete Egri Csillag 2010

Véleményünk szerint

A bor illatának egyszerre van egy tartalmas, és egy frissítő jellege, hiszen komplex rendszerében ötvöződik egy zöldfűszeres, füves, citrusos vonal egy barackos, almás, mogyorós világgal. A korty az élénk savaktól inkább közepes súlyúnak, de így is kiegyensúlyozottnak hat, aromáiban az illatnak megfelelő, tapintásában olajos. A hosszú lecsengésben egy ásványos ízjegy is kibontakozik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    1418
  • Ár

    1900-2100 Ft
  • Fajtaösszetétel

    37% olaszrizling
    25% chardonnay
    25% királyelányka
    13% cserszegi fűszeres

Gál Lajos Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A már megszokott olaszrizling-királyleányka párost ezúttal egy szép chardonnay-vel és egy kis cserszegi fűszeressel egészítettük ki. A hordós erjedést követően öt hónap érlelés következett (több fajta) hordóban. Egy igazi egri fehérbor ez, élénk és élvezetes savakkal, szép gyümölcsösséggel, nagy testtel - ilyen az egri csillag a mi felfogásunkban. Iható akár nyakra-főre is, hisz jól csúszik, de lassan kortyolgatva is jól esik, ilyenkor mutatkoznak meg igazán mélyebb rétegei. Fogyasztását 12 fokon, baromfiból, sertésszűzből készült ételekhez, salátákhoz és önmagában, köszöntőborként ajánljuk. Készült: 1418 palack. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. Az olaszrizling, a chardonnay és a királyleányka 225, 410 és 500 literes használt és új tölgyfa hordókban erjedt ki, majd négy hónapig érlelődött ugyanott. A cserszegi fűszeres tartályban erjedt és érlelődött. A házasítást követően a bor egy 11,5 hektós hordóban pihent.

Érlelési információk

A cserszegi fűszeres tartályban érett, míg a többi alkotóelem új, 500 literes és másodtöltésű, 225 literes hordókba került, majd a házasítás után egy 11,5 hl-es használt hordóba. A piacra kerülés előt

Pinceidő

Már fogyasztható.

Hol vásárolható meg

DiVino, Radovin, Budai borvár, Királyi borok háza

Gál Lajos Pincészete bemutatása

A birtok célja olyan hagyományos egri bor előállítása (hagyományos technológiával), amelyet a ma embere is megért és értékel. Legfontosabb boraink: Egerszóláti Olaszrizling és Egri Bikavér


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!