A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Csóka

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Csóka 2008

Véleményünk szerint

Ez a bor nem a sokak által megszokott - fekete szín, óriás test - \"minőségi jegyekkel\" hódít, nem sablonbornak készült. A meleg tónusú, koncentrált illatban érett, piros gyümölcsök érezhetőek, ánizsos, mentás vonallal fűszerezve. Ízben élénk hatásúak a savak, a közepes testhez határozott tanninok társulnak, amelyet tovább fokoznak a hordós érlelés füstös, cédrusos aromái a szőlő gyümölcsössége mellett. Valószínű, hogy egy pár éves palackos érlelés csak tovább színesíti, és még érdekesebbé teszi az ízhatást. Süssünk hozzá finoman fűszerezett bárányhúst, vagy vigyük magunkkal egy erdei nyúlvadászatra!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-10-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    600
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100% csókaszőlő

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Csókaszőlő a Kárpát-medencében őshonos fajta, amely már a Kadarka előtt termett a hazai szőlőkben és mára gyakorlatilag el is tűnt. Birtokunkon szeretnénk újra meghonosítani e ritkaságot és évről-évre palackba zárni a múlt lenyomatát. Csókánk immár harmadszor termett és gazdag, karakteres bort adott, mély színnel és fűszeres, élénk, gyümölcsös világgal. ÉTELPÁROSÍTÁS: Magyaros ételek, halételek, grillhúsok, olasz tészták, paradicsomos ételek méltó kísérője

Érlelési információk

Az egész tétel egy kishordóban (másodéves) elfért. Az almasav bontás és az érlelés is itt történt, közben kétszer lett fejtve.

Hol vásárolható meg

A pincészetnél.

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!