A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kékfrankos Rosé

Gál Szőlőbirtok és Pincészet Kékfrankos Rosé 2008

Véleményünk szerint

A pohárra pillantva a halvány rózsaszín, magát a névadó virágot juttatja eszünkbe. A közepesen intenzív, gyümölcsös illat tele van élettel. Ahogy szánkba vesszük a kortyot, először az apró buborékokat vesszük észre, majd a málnás, epres, meggyes ízeket és a kellemes savakat. Jól iható bor, a rosé-k kedvességével. Az egyes alapanyagok rendelkezésre állása alapján készítsünk hozzá lecsót vagy ratatouille-t. És ne felejtsünk pár palackot magunkkal vinni a nyaralásra!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-07-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Kunság
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    35000
  • Ár

    1050 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

A pincészet borbemutatása

A rosé bor könnyedségét a reduktív technológia szigorú betartásával, az erjedésben keletkezett szén-dioxid megőrzésével, a legjobb szőlő válogatásával érjük el. E típusra az üde, gyümölcsös jelleg a jellemző, melyben a savaknak és aromáknak egyenlő szerep jut. Egyensúlyos karakterével étkezésekhez és baráti beszélgetésekhez egyaránt ajánljuk. Ez az évjárat kiemelkedő országos és nemzetközi sikereket egyaránt elért: megnyerte a Nagydíjat az Országos Rozé Borversenyen, majd a roséborok világversenyén, Cannes-ban szerzett aranyérmet, s mindennek megkoronázásaképp a X. VinAgora Nemzetközi Borversenyen a rangos zsűri ennek a bornak ítélte a Champion díjat rosé kategóriában.

Érlelési információk

Reduktív módon készült.

Pinceidő

2009. decemberéig

Hol vásárolható meg

Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Borkápolna, Winebar, Duna Borok Kertje / Hütte café, Asztali Borok Háza, Maligán Borétterem, Budapesti CBA mini vinotékák, Pampetrics Borkereskedés

Gál Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. A szőlőterületből 60 hektár 1999-2005. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a rajnai rizling, olaszrizling, szürkebarát, ezerjó, cserszegi fűszeres, kékfrankos, cabernet sauvignon és a pinot noir a meghatározó. 2011-ben szőlőbirtokunk tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu község dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a sauvignon blanc, pinot blanc, szürkebarát, chardonnay és a cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot. Pincészetünk 1700 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!