A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Ördög

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Ördög 2007

Véleményünk szerint

Tegyünk fel Belgát. Közepesen intenzív illat száll az orrunk felé: piros bogyós gyümölcsök, szegfűszeg, zöld dió. A gyümölcsökhöz ízben egy kis borsmenta társul, a bor lecsengéséből pedig keserű csokoládé árad. Kóstoláskor érezzük, bár már készen áll, de néhány évig még gond nélkül eltartható, köszönhetően friss savszerkezetének, tannintartalmának és az aromák intenzitásának. Nézzünk hozzá kalandfilmeket, legjobb, ha kalózok is szerepelnek benne! Ételként pedig grillfogásokat kínáljunk hozzá: rablóhúst, különböző fűszerezésű kolbászokat vagy zamatos karajszeleteket.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-05-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    80000
  • Ár

    2052 Ft
  • Fajtaösszetétel

    35% kékfrankos
    25% zweigelt
    20% merlot
    20% kadarka

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Őserő, mely a mélyből fakad és rabul ejt. E házasítást a magyar fajtákra hegyeztük ki, lendületét, húsos gyümölcsösségét a Kékfrankos, a Kadarka és a Zweigelt adja, amihez a Merlot szolgál alapul. Lendületes, tartalmas, húsos gyümölcsös, illatában a szeder, feketeribizli, érett meggy jegyeivel. A mondabeli Ördög szerethető - kívánjuk, hogy ez az újdonságunk is az legyen!

Érlelési információk

Nagyfahordós érlelés 2/3-ban és kisfahordós érlelés 1/3-ban. A hordók zempléni és mecseki tölgyből készültek. A bort egy év után palackoztuk.

Pinceidő

Hosszú palackérlelést nem igényel, fiatalon is szép arcát mutatja

Hol vásárolható meg

Vylyan Pincészet, In Vino Veritas Borkereskedés

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása

Vylyan = Villány, ahogyan azt régi monográfiákban találtuk. A birtok névválasztását a borvidéki kötődés és hagyománytisztelet határozza meg; a „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeink a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. Rögtön az alapítástól a magas minőség volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényeinket 1992-ben telepítettük és borainkkal 1997-ben léptünk a piacra. A csapat élén Debreczeni Mónika birtokigazgató áll. A szőlészeti-borászati munkálatokat Ipacs Szabó István főborász irányítja. Filozófiánk alappillére a szőlőben folytatott munkán nyugszik, s ez egyértelműen visszatükröződik borainkban is, hiszen figyelemre méltó bort csak kiváló szőlőből lehet készíteni. A borok érleléséhez saját válogatású és szárítású magyar tölgyfából készült hordókat használunk. A terroir különleges adottságai mellett, a hozzáértő csapat, a szakmai nyitottság, és a hosszú évek jó szívvel végzett kemény munkája meghozta a maga gyümölcsét: a Vylyan ma a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!