A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Sabar Olaszrizling

Sabar Borház Sabar Olaszrizling 2012

Véleményünk szerint

Egyenes, primer aromákra épülő illat, benne frissen jelennek meg a virágokra, őszibarackra, banánra, körtére emlékeztető jegyek kevés fűszer kíséretében. A szerkezetnek irányt ad, ugyanakkor mégis a kompozícióba épül a bor közepes savérzete. Az illatnak megfelelő, annál egy lépéssel visszafogottabb, inkább fehér húsú gyümölcsökre és citrusokra alapozó aromatika - kevés kesernyésséggel kiegészülve - játékossá teszi a kortyot. Jó arányokkal bíró, kiegyensúlyozott tétel.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-07-03

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Badacsony
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    3300
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Birtokbor a Sabar-hegy nyugati lejtőjéről és a Csobánc-hegy nyugati lábánál található Palotavölgy-dűlőből. Komoly terméskorlátozás, tőkénként mindössze 60 dkg szőlő.

Érlelési információk

Hat hónapot érlelődött 500 literes tölgyfahordókban (osztrák Stockinger és magyar Trust), illetve 225 literes, közepesen pörkölt francia Boutes hordókban.

Pinceidő

1-3 év

Hol vásárolható meg

Badacsonyi Bortár, Bortársaság, Balaton Borgaléria, El Hordó Borkereskedés, Borknultúra Borszaküzlet & Borbár, Radovin, Óbester Panzió, Hotel Bonvino, ZONA Borbisztró.

Sabar Borház bemutatása

A Káptalantóti határában emelkedő Sabar-hegyen található a Sabar Borház birtokközpontja és szőlőterületeinek nagy része. A termőhelyet hűen tükröző, jó ár/érték arányú fajtaboraikra hamar felfigyeltek a borfogyasztók. 2009-es megalakulásuk óta eltelt időben termőterületeik 7 hektárra bővültek, felújítottak és újra borral töltöttek meg két Sabar-hegyi pincét. A borászat vezetőjének, Ádám Gábornak a célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!