A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Rosé Cuvée

Gere Tamás és Zsolt Pincészete Rosé Cuvée 2012

Véleményünk szerint

Jóleső az, hogy amikor a pohárba szagolunk, friss, piros bogyós gyümölcsök illatát érezzük. A test az évjárat karakterét hordozva a műfaj átlagánál teltebb. A sav nem lép elő, épp annyi van belőle, amely megtartja a kompozíciót. Az ízvilág az illatnál visszafogottabb, elsősorban zsenge cseresznyére, ribizlire emlékeztet. Kerek, arányos korty, szívesen innánk magában vagy akár fröccsként is.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-27

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    13.1 %
  • Palackmennyiség

    100000
  • Ár

    1400 Ft
  • Fajtaösszetétel

    30% kékfrankos
    30% portugieser
    20% pinot noir
    10% zweigelt
    10% merlot

Gere Tamás és Zsolt Pincészete borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Pohárba kerüléskor máris szembetűnik, hogy egy komolyabb, testesebb rozéval nézünk szembe. A sötét szín, a komolyabb test sajátságos stílust kölcsönöz a rozénknak. Mindezek mellett pedig megtaláljuk a szép savgerincet, mely kellő tartást biztosít, hogy mindig friss és üde bor kerüljön a pohárba. Gazdag, gyümölcsös, sokrétű, hogy mindig valami újat tudjon mutatni. Illatában és ízében egyaránt a puncs jut vezető szerephez, amihez idővel társul a banán is. A piros bogyós gyümölcsáradat már csak hab a tortán.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás.

Pinceidő

1-2 év

Hol vásárolható meg

In vino Veritas boltjai, egyéb vinotékák, pince, Tesco, Spar, Metro, Auchan

Gere Tamás és Zsolt Pincészete bemutatása

Pincészetünk szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Pincészetünk jelenleg 27 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeink Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemünkben. Villányi pincénkben a hét minden napján lehetőség van vásárlásra, kóstolásra és üzemlátogatásra.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!